VOX konferenca SciDrom

Ker ponedeljkova ura in pol vedno prehitro mine, predlagam, da se občasno "virtualno srečamo" tudi izven tega termina. V ta namen bomo uporabili spletno konferenco VOX, ki jo ponuja Arnes. Za naš SciDrom sem jo ustvaril. Nahaja se na naslovu:
https://vox.arnes.si/ijs_si-scidrom/

Podrobnejša navodila za uporabo so tukaj:

Uporaba Vox A

za uporabo se prijavite s pomočjo AAI prijave
http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/aai/netid-prijava/
ki ste jo prejeli na šoli. Če osnovnošolci še nimate aktivnega AAI računa, poprosite učiteljico, da vam obnovi lanske prijave. Dokler se vse ne uredi, sem za našo konferenco vklopil tudi opcijo, da je možna uporaba brez prijave (samo začasno).

Seveda potrebujete tudi internetno povezavo pasovne širine vsaj 56 kb/sec. Za kvalitetno uporabo je priporočljiva širokopasovna povezava. Konference smo prenašali tudi že preko radioamaterskega omrežja, kar pomeni, da bi moralo delovat na večini današnjih dostopov.

Flash Player

Na računalniku morate imeti Flash PlayerČe ga imate nameščenega na svojem računalniku preverite na: http://www.adobe.com/products/flash/about/.

Dodatek Adobe Connect Add-In

Dodatek za Flash Player imenovan Connect Add-In uporabnikom, ki ga imajo nameščenega, omogoča dajanje namizja in dokumentov v skupno rabo (v orodju Share). Dodatek Connect Add-In prenesete s spletne strani:

Windows: https://vox.arnes.si/common/addin/ac_addin_win_980_387
Mac: https://vox.arnes.si/common/addin/ac_addin_mac_980_387

To bomo potrebovali npr. v primeru težav z namestitvijo programa (sharanje namizja), sodelovanja v konferenci (govor, slika) itd…

 

Test VOX konference

za prvi poskus in da vidimo kako stvar deluje se dobimo danes, v četrtek 19.10.2017 ob 20:30. Naslov je zgoraj: https://vox.arnes.si/ijs_si-scidrom/

Za tiste, ki ne bodo utegnili pa še en termin v nedeljo, 22.10. ob isti uri (20:30).

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja