Zmaga domače ekipe v tekmovanju z električnimi kolesi

Tekmovanje e-koles Maribor 2019

V torek, 17.9.2019 je v Mariboru potekalo 8. dijaško in študentsko tekmovanje z električnimi kolesi. Na tekmovanju se predstavijo ekipe iz cele Slovenije in predstavijo svoja izdelana električna kolesa in tudi tekmujejo v treh disciplinah. Ekipe so razdeljene v dve kategoriji: v cestno A kategorijo (omejena finančna sredstva za izdelavo kolesa in omejena moč motorja oz. hitrost) in odprto, B kategorijo.

Ekipa Podgurje, v kateri so bili Maj Pavlin T3A, Gal Pavlin (nekdanji dijak, sedaj študent FE v Ljubljani) in Romana Kralj (študentka FKKT) je tekmovala s predelanim “downhill” gorskim kolesom s pogonom na zadnji gumi, ki ga poganja baterijski paket iz 220 celic velikostui 18650 in premore 2kWh energije. Krmilnik motorja je plod lastnega razvoja, s katerim se Gal ukvarja že od svojih dijaških dni (od rolke preko skiroja do kolesa).

Ekipe so se pomerile v treh tekmovalnih disciplinah:

  • tekmovanje v premagovanju naklona na cesti Za tremi ribniki (v cestni kategoriji A je zmagala ekipa ECONO, v odprti kategoriji B pa ekipa PODGURJE);
  • preizkus v premagovanju razdalje na Hipodromu Kamnica (v cestni kategoriji A je zmagala ekipa ECONO, v odprti kategoriji B pa ekipa Bull Bikes);
  • spretnostna vožnja po poligonu na Trgu svobode (v cestni kategoriji A je zmagala ekipa ECONO, v odprti kategoriji B pa ekipa FERI Raptor).

Poleg teh treh disciplin se je ocenjevala tudi izvirnost tehnične rešitve. V kategoriji “A” pa še višina porabljenih sredstev in karakteristike kolesa.

Skupni zmagovalec v kategoriji B je postala ekipa PODGURJE. Čestitke!!!

Foto: FERI/MB (Peter Kitak)

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja