Merilni dan

Prvi merilni dan je uspel. Imeli smo polno predavalnico obiskovalcev. Po predavanjih je potekalo še druženje in debata o tehniki, elektroniki, računalništvu, meritvah in vseh ostalih temah s področja tehnike. Popravili, skalibrirali in preverili smo nekaj instrumentov, anten, sevalcev, RF bremen in ostalih, predvsem visokofrekvenčnih komponent, za katere nima vsak pri sebi ustreznih inštrumentov.

Potekalo je tudi tekmovanje v spajkanju, kjer so dijaki pobrali vse nagrade, saj so se “starci” očitno prestrašili prehude konkurence in se niti niso udeležili tekmovanja.

Velika zahvala gre vsem predavateljem in seveda udeležencem, ki so se odzvali na vabilo. Upam, da postane ta dogodek tradicionalni. Želja je bila vsekakor izkazana in tudi v praksi se je pokazalo, da je tak dogodek zelo koristen, saj smo se razšli v navdušenju in pričakovanju naslednjih podobnih srečanj.

Za medijsko podporo se moramo zahvaliti našim multimedijcem, ki so poskrbeli za prenos, posnetke predavanj in fotografiranje dogodka. Nekaj utrinkov je v galeriji:

http://galerija.sc-nm.si/index.php?/category/271

 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja