Vabilo na otvoritev novega laboratorija SCiDROM MakerSPACE

Spoštovani,

Vabimo vas na svečano otvoritev laboratorija SCIDROM MakerSPACE, ki bo v torek, 4. junija 2019, ob 12.30 (kletni prostori V. trakta, zunanji vhod Šegove ulice med glavnima vhodoma).

SCiDROM MakerSPACE je inovacijski projekt Šolskega Centra Novo Mesto za multidisciplinarno sodelovanje po modelu odprtega inoviranja, ki deluje v mreži partnerskih institucij ter medsektorskih povezovanj. Kot ustvarjalno vozlišče s sodobnim izdelovalnim laboratorijem zagotavlja spodbudno okolje za izvedbo projektov, ki rešujejo številne izzive sodobne družbe, kot so pametne tehnologije na modelu pametnega mesta, podjetniški in StartUp izzivi ter razvojni projekti inovativnih rešitev.

Laboratorij omogoča ustvarjalcem dostop do sodobnih produkcijskih orodij, spodbuja inovativno rabo izdelovalnih tehnologij in je namenjen:

  • MLADIM, ki spoznavajo in se navdušujejo nad novimi tehnologljami ter opremo,
  • USTVARJALCEM, ki v MakerSPACE okoljih razvijajo svoje ideje v prototipe,
  • PODJETJEM , ki imajo dostop do talentov in bodočih kadrov,
  • IZOBRAŽEVALNIM USTANOVAM, ki bogatijo svoj učni prograrm s praktičnimi vsebinami in vključujejo učence v delo na realnih projektih.

V sklopu SCIDROM-a je v zadnjih dveh letih nastalo več odmevnih projekov. Osnovnošolci in srednješolci so naredili pametno gnezdilnico, očala za slepe, 3d tiskalnik, sistem za merjenje kvalitete zraka, raziskovali so pridobivanje energije iz obnovljivih virov ter se predstavili na Mini makter Fairu v Ljubljani.

Več informacij o projektni skupini je na http://scidrom.sc-nm.si, dodatne informacije o otvoritvi dobite pri Borisu Plutu na elektronskem naslovu boris.plut@sc-nm.si.

Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja